Кулинарни рецепти » Салата от кашкавал с консервирани зеленчуци

 Салата от кашкавал с консервирани зеленчуци

Продукти:

• 200 г кашкавал
• 2 кисели краставички
• 3 твърдо сварени яйца
• 2 глави червен лук
• 1 червена чушка от туршия
• 2 зелени домата от туршия
• 1 к.ч. зелен фасул от консерва
• 1 ч.ч. айрян
• 4 с.л. майонеза
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме на кубчета кашкавала, киселите краставички и яйцата. Прибавяме ситно нарязаните лук, чушка и домати, както и нарязания фасул.

Смесваме айряна с майонезата, горчицата, лимоновия сок и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме добре и заливаме салатата с тази смес. Слагаме готовата салата за 20 мин в хладилника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало