Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка кутийка варена царевица
• 1 червена пиперка
• 1/2 сварена бяла риба
• 1 парче овче сирене
• няколко листа зелена салата
• 4-5 с. л. олио
• 2 с. л. оцет
• 1 ч. л. горчица
• 1 главичка лук
• жълтъците на 2 сварени яйца
• магданоз
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Покриваме елипсовидна чиния с листата от салатата.
Нарязваме на ситно варената риба и пиперката (няколко кръгчета оставяме за украса), смесваме ги и изсипваме в средата на чинията. Покриваме с царевицата и гарнираме с парченца сирене, стръкчета магданоз и кръгчета пиперка.
Преди поднасяне заливаме салатата със смес от олиото, жълтъците, оцета, ситно нарязания лук, черния пипер и солта.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...