Кулинарни рецепти » Брюкселско зеле с риган и орехи

 Брюкселско зеле с риган и орехи

Продукти:

• 400 г брюкселско зеле
• 1/2 ч. ч. бульон зеленчуков
• 1/4 ч. ч. заквасена сметана
• 50 г орехи
• половин глава лук
• 2 с. л. масло
• 1 щипка пипер черен смлян
• 1/2 с. л. риган
• 1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме половината масло в голяма тенджера на умерена температура. Слагаме орехите и пържим 3 минути до златисто-кафяво. Изваждаме ги и разтопяваме останалото масло в същата тенджера.

Слагаме зелето. Добавяме бульона, похлупваме и оставяме да къкри 6-7 минути, докато зелето почти омекне. Махаме капака и оставяме да ври още 5 минути, за да се изпари бульонът.

С дървена лъжица избутваме зелето настрани, прибавяме ситно нарязания лук и задушаваме 2 минути. Добавяме ситно нарязания риган и сметаната. Задушаваме още 4 минути, като бъркаме непрекъснато, докато зелето поеме сметаната. Подправяме със солта и черния пипер.

Разпределяме на порции и поръсваме със счукани орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало