Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 домата
• 500 г гъби
• 3 глави лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязан джоджен
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука много ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме брашното и го запържваме до златисто, поръсваме черния и червения пипер.
Сипваме гъбите, които предварително сме нарязали на парченца и сме попарили във вряла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Варим яхнията на умерен огън.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....