Кулинарни рецепти » Плодова торта с белтъчен сняг

 Плодова торта с белтъчен сняг

Продукти:

• 100 г краве масло
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 жълтък
• 1 ч.ч. брашно
• 500 г сини сливи

За крема:

• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. кристална захар
• 3 яйца
• 4 с.л. пудра захар
• 1 к.ч. смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Смесваме размекнатото масло с пудрата захар и го разбиваме на ръка около 15 мин. Прибавяме жълтъка и брашното. Замесваме тесто, което оставяме да престои половин час на хладно място. После го разстиламе в намаслена тавичка и го покриваме със сливите, които сме почистили от костилките. Печем в умерена фурна.

Сваряваме крем от брашното, прясното мляко, кристалната захар и разбитите жълтъци. Изсипваме гъстия крем върху изстиналата торта, а върху него с помощта на широк шприц разстиламе белтъците, които отделно сме разбили на сняг заедно с пудрата захар и смлените орехови ядки. Запичаме тортата в слаба фурна, докато глазурата порозовее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало