Кулинарни рецепти » Боб по португалски

 Боб по португалски

Продукти:

• 500 г шарен боб
• 1 голям пушен кокал с малко месо
• 1 връзка корени за супа
• 100 г доматено пюре
• 250 г макарони
• 50 г кашкавал
• 2 глави лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. После го сваряваме в нова вода и отцеждаме.

В отделен съд варим кокала 3 пъти по 6 минути, като всеки път изхвърляме водата и наливаме нова топла вода. В 1,2 л вода сваряваме корените за супа и нарязания на филийки лук. Прецеждаме бульона.

В дълбока тенджера изсипваме отцедения боб и го заливаме със зеленчуковия бульон. Прибавяме кокала и доматеното пюре, подправяме със сол и черен пипер. Готвим още малко, отделяме месото от кокала, нарязваме го на ситно и го връщаме в тенджерата.

В отделен съд сваряваме макароните, отцеждаме ги и ги изсипваме към боба с месото. Разбъркваме и сипваме ястието в голяма чиния. Поднасяме го със сирене и сухо червено вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало