Кулинарни рецепти » Деликатес с кайма

 Деликатес с кайма

Продукти:

• 1 кг кайма
• 6 яйца
• 2 връзки магданоз
• 500 г сварени гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 филия хляб
• 70 г масло
• 100 г топено сирене
• кимион, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата с яйцата, гъбите, магданоза и хляба, който предварително сме натопили в прясното мляко, а след това сме изстискали. Посоляваме и прибавяме подправките.

В тавичка разтопяваме маслото и разстиламе омесената кайма. Печем около 30 минути. Когато ястието е почти готово, нареждаме отгоре кръгчета топено сирене. Запичаме докато хване коричка.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало