Кулинарни рецепти » Деликатес с кайма

 Деликатес с кайма

Продукти:

• 1 кг кайма
• 6 яйца
• 2 връзки магданоз
• 500 г сварени гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 филия хляб
• 70 г масло
• 100 г топено сирене
• кимион, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата с яйцата, гъбите, магданоза и хляба, който предварително сме натопили в прясното мляко, а след това сме изстискали. Посоляваме и прибавяме подправките.

В тавичка разтопяваме маслото и разстиламе омесената кайма. Печем около 30 минути. Когато ястието е почти готово, нареждаме отгоре кръгчета топено сирене. Запичаме докато хване коричка.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало