Кулинарни рецепти » Говеждо по манчестърски

 Говеждо по манчестърски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. царевично брашно
• 60 г олио
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 моркова
• 1 скилидка чесън
• 2 с. л. червено вино
• няколко маслини
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца, овалваме го в царевичното брашно и леко го запържваме в мазнината. Изсипваме го в йенски съд за печене.

Нарязваме лука на ситно, а морковите на кубчета и ги запържваме в същата мазнина, докато леко се зачервят. Прибавяме виното, счукания чесън и 1/2 л топла вода.

С получения сос заливаме месото, похлупваме и печем 2 часа в умерена фурна. Преди да сервираме, аранжираме ястието с маслините.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало