Кулинарни рецепти » Говеждо по манчестърски

 Говеждо по манчестърски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. царевично брашно
• 60 г олио
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 моркова
• 1 скилидка чесън
• 2 с. л. червено вино
• няколко маслини
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца, овалваме го в царевичното брашно и леко го запържваме в мазнината. Изсипваме го в йенски съд за печене.

Нарязваме лука на ситно, а морковите на кубчета и ги запържваме в същата мазнина, докато леко се зачервят. Прибавяме виното, счукания чесън и 1/2 л топла вода.

С получения сос заливаме месото, похлупваме и печем 2 часа в умерена фурна. Преди да сервираме, аранжираме ястието с маслините.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало