Кулинарни рецепти » Ябълки с кайма

 Ябълки с кайма

Продукти:

• 4 едри червени ябълки
• 200 г кайма (смес)
• 1 яйце
• средата от 1 филия хляб, накисната във вода
• 1 к.ч. коняк
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме ябълките, разрязваме ги на половинки напреко и почистваме семената, като оформяме правилни гнезда. Поръсваме ги с коняка.

Разбиваме яйцето, прибавяме лимоновия сок. С дървена лъжица разбъркваме каймата, хляба, отцеден от водата, яйцето и кашкавала до еднородна смес. Прибавяме сол и черен пипер.

За всяка ябълка оформяме по 4 обли кюфтенца, които да се поберат в гнездата на ябълките. Слагаме ги в половината ябълки и покриваме с другата половина.

Подреждаме захлупените пълни ябълки в тавичка и ги поливаме с 1 с.л. подсолена вода. Печем 30 минути на 200 градуса. Поднасяме ябълките топли.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало