Кулинарни рецепти » Ябълки с кайма

 Ябълки с кайма

Продукти:

• 4 едри червени ябълки
• 200 г кайма (смес)
• 1 яйце
• средата от 1 филия хляб, накисната във вода
• 1 к.ч. коняк
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме ябълките, разрязваме ги на половинки напреко и почистваме семената, като оформяме правилни гнезда. Поръсваме ги с коняка.

Разбиваме яйцето, прибавяме лимоновия сок. С дървена лъжица разбъркваме каймата, хляба, отцеден от водата, яйцето и кашкавала до еднородна смес. Прибавяме сол и черен пипер.

За всяка ябълка оформяме по 4 обли кюфтенца, които да се поберат в гнездата на ябълките. Слагаме ги в половината ябълки и покриваме с другата половина.

Подреждаме захлупените пълни ябълки в тавичка и ги поливаме с 1 с.л. подсолена вода. Печем 30 минути на 200 градуса. Поднасяме ябълките топли.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало