Кулинарни рецепти » Патладжани с кайма по арменски

 Патладжани с кайма по арменски

Продукти:

• 1 кг малки еднакви по големина патладжани
• 300-350 г кайма
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч. ч. настъргани домати или доматен сок
• 3-4 с. л. олио
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 мин да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим. Изпържваме ги в сгорещеното олио.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лукът омекне, добавяме каймата и леко я запържваме. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври около 10 мин.

С така приготвената плънка пълним цепнатината на изпържените патладжани. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Запичаме за 15 мин в умерена фурна.

Автор: Жулиета Яхджиян

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало