Продукти:
• 12 белтъка
• 280 г лешници
• 280 г пудра захар
• 40 г шоколад
• канела
• карамфил
• кората на половин лимон
• шоколадова глазура
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на твърд сняг и прибавяме към тях смлените лешници, захарта, настъргания шоколад, канелата, карамфила и настърганата лимонова кора.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма и печем в умерена фурна. След като изстине, покриваме с шоколадова глазура.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...