Кулинарни рецепти » Плодова торта с козунак

 Плодова торта с козунак

Продукти:

• 500 г козунак
• 125 г краве масло
• 200 г захар
• 3 равни с. л. брашно
• 1 буркан компот от кайсии, праскови или ягоди
• 120 г бадемови или орехови ядки

Начин на приготвяне:

Маслото разбиваме с миксер на пяна. Жълтъците със 100 г захар разбиваме на слаб огън, докато сместа се сгъсти. След това прибавяме лъжица по лъжица яйчената смес към разбитото масло, като бъркаме непрекъснато.

Козунака нарязваме на тънки филийки, половината нареждаме в тавичка, като запълваме празнините с парченца. Поръсваме леко със сироп от компота, намазваме с крема и нареждаме втория ред козунак. Отгоре нареждаме отцедените плодове от компота.

Отмерваме 2 ч. ч. сок от компота, брашното размиваме в малко студена вода и прибавяме към сока заед-но с останалата захар. Сгъстяваме на огъня и оставяме да изстине. С този крем намазваме тортата, след което я поръсваме с леко запечени бадеми нарязани на ивички или смлени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало