Кулинарни рецепти » Торта Камелия

 Торта Камелия

Продукти:

• 200 г брашно
• 200 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 3 яйца
• 3-4 ябълки
• 1 ч. л. канела
• 3 с. л. кристална захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме на крем маслото и пудрата захар. При непрекъснато разбиване прибавяме последователно 1 жълтък, а след това на два пъти по 1 цяло яйце. Когато сме разбили сместа много добре, добавяме брашното.

Покриваме дъното на тортена форма с половината от тестото. Нареждаме половината от обелените и нарязани на люспи ябълки и ги поръсваме с 1 с. л. захар и 1/2 ч. л. канела. Покриваме с останалото тесто. После отново нареждаме ябълки, които поръсваме с 1 с. л. кристална захар и канела.

Разбиваме отделения белтък на твърд сняг с третата лъжица захар и го намазваме върху ябълките. Печем тортата в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало