Кулинарни рецепти » Бисквитена торта с крем

 Бисквитена торта с крем

Продукти:

• 1 готов блат за торта
• 1 кутия кръгли маслени бисквити

За крема:

• 150 г краве масло
• 150 г кокосово брашно
• 125 г захар
• 2 с.л. какао
• 2 яйца
• 1-2 с.л. ром /или коняк/

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 1 к.ч. захар

За глазурата:

• 250 г захар
• 2 белтъка
• сокът от половин лимон

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото. Прибавяме кокосовото брашно на фин прах. На слаб огън разбиваме до сгъстяване яйцата, захарта и какаото. Отстраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме. Лъжичка по лъжички прибавяме към маслото.

Разрязваме блата хоризонтално на две части, които поръсваме с ром и леко сиропираме. Слепваме ги с част от крема. Намазваме тортата отгоре и отстрани с останалия крем. Заглаждаме и подреждаме бисквитите върху тортата на разстояние една от друга.

Разбиваме белтъците за глазурата и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да разбиваме, докато получим пухкава смес. Накрая ароматизираме с лимоновия сок и заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало