Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г кайма
• 2 глави лук
• 2 к. ч. ориз
• 2 с. л. брашно
• 2 с. л. галета
• 2 яйца
• половин китка магданоз
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, прибавяме го към каймата, добавяме изчистения и измит ориз, магданоза, черния пипер и солта. Месим продуктите около 10 мин.
Оформяме плоски кюфтета, овалваме ги в брашно и ги сваряваме. След като се сварят, ги оставяме да се отцедят. Овалваме ги в галета, потапяме ги в разбитото яйце и ги изпържваме до златисто оцветяване.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...