Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 100 г настърган кашкавал
• 3 яйца
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• магданоз, копър
• суха чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме почистения и измит ориз, охлаждаме го и го смесваме с каймата. Прибавяме ситно нарязания лук, настъргания кашкавал, 1 яйце, черен пипер, чубрица, ситно нарязани магданаз и копър, сол на вкус. Омесваме добре и оставяме сместа да престои половин час в хладилник.
През това време разбиваме яйцата с малко сол.
Оформяме от каймата кюфтета, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...