Продукти:
• 6 парчета шницели (от ябълката)
• 2 с. л. брашно
• 1 яйце
• 3-4 с. л. галета
• 4 с. л. олио
• 6 варени пилешки дробчета
• 6 яйца
• 12 рибки аншоа
• 1/2 ч. л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме шницелите, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Топим ги последователно в брашно, в разбито с малко вода яйце и накрая в галета. После ги изпържваме в сгорещена мазнина.
Върху всеки шницел слагамее по едно дробче, върху него изпържено на око яйце и най-отгоре две кръстосани рибки аншоа, изчистени и накиснати предварително в оцет и олио.
Гарнираме с ориз, картофи или зеленчуци.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...