Продукти:
• 350 г сварен ориз
• 200 г ситно накълцано сварено месо
• 2 глави лук или 1 стрък праз
• 2 яйца
• 3 с.л. оли
• сол
Начин на приготвяне:
В силно сгорещено олио запържваме ориза за 10 мин. Добавяме месото и го пържим, докато се зачерви. Заливаме всичко с разбитите яйца, разбъркваме добре, посоляваме и изсипваме в чинията за сервиране.
Нарязваме лука на тънки ивички и го подреждаме върху още горещото ястие.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...