Продукти:
• 350 г сварен ориз
• 200 г ситно накълцано сварено месо
• 2 глави лук или 1 стрък праз
• 2 яйца
• 3 с.л. оли
• сол
Начин на приготвяне:
В силно сгорещено олио запържваме ориза за 10 мин. Добавяме месото и го пържим, докато се зачерви. Заливаме всичко с разбитите яйца, разбъркваме добре, посоляваме и изсипваме в чинията за сервиране.
Нарязваме лука на тънки ивички и го подреждаме върху още горещото ястие.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...