Продукти:
• 400 г кайма (смес)
• 2 филии бял хляб
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 60 г стафиди
• 1 ч.л. счукан кориандър
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
За соса:
• 400 г печени чушки
• 400 г домати (може и консерва)
• 400 г сварен боб
• джинджифил
• 3 с.л. лимонов сок
• 80 мл вода
• 150 мл сос чили
• 1 с.л. олио
• 2 стръка зелен лук
• 1 малка глава лук
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно двете глави лук, чесъна и лютата чушка. Смиламе хляба и стафидите и ги прибавяме към каймата. Добавяме лука, част от чесъна и лютата чушка, кориандъра, яйцето, черния пипер и солта. Всичко омесваме и оформяме 4 стека.
Нарязваме малката глава лук, чушките и доматите. Загряваме олиото и в него задушаваме лука, останалия чесън и люта чушка, чушките и джинджифила. Прибавяме доматите, боба, лимоновия сок, малко вода и чили соса.
Объркваме всичко и варим на умерен огън 10 минути. Накрая прибавяме зеления лук, нарязан на пръстенчета.
В сгорещена мазнина изпържваме до златисто стековете, а ако желаем, ги печем на скара, като ги намазваме предварително с олио. Сервираме стековете със зеленчуковия сос.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...