Кулинарни рецепти » Мексикански стекове

 Мексикански стекове

Продукти:

• 400 г кайма (смес)
• 2 филии бял хляб
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 60 г стафиди
• 1 ч.л. счукан кориандър
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

За соса:

• 400 г печени чушки
• 400 г домати (може и консерва)
• 400 г сварен боб
• джинджифил
• 3 с.л. лимонов сок
• 80 мл вода
• 150 мл сос чили
• 1 с.л. олио
• 2 стръка зелен лук
• 1 малка глава лук

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно двете глави лук, чесъна и лютата чушка. Смиламе хляба и стафидите и ги прибавяме към каймата. Добавяме лука, част от чесъна и лютата чушка, кориандъра, яйцето, черния пипер и солта. Всичко омесваме и оформяме 4 стека.

Нарязваме малката глава лук, чушките и доматите. Загряваме олиото и в него задушаваме лука, останалия чесън и люта чушка, чушките и джинджифила. Прибавяме доматите, боба, лимоновия сок, малко вода и чили соса.

Объркваме всичко и варим на умерен огън 10 минути. Накрая прибавяме зеления лук, нарязан на пръстенчета.

В сгорещена мазнина изпържваме до златисто стековете, а ако желаем, ги печем на скара, като ги намазваме предварително с олио. Сервираме стековете със зеленчуковия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало