Кулинарни рецепти » Бърза вечеря

 Бърза вечеря

Продукти:

• 750 г кайма
• 1 и 1/2 филии сух хляб
• 300 мл прясно мляко
• 3 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 5 яйца
• 2 с.л. счукани бадеми (фъстъци)
• сокът от 1 и 1/2 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в част от млякото, а ситно нарязания лук запържваме в 3-4 с.л. мазнина. Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, запържения лук, счуканите бадеми, лимоновия сок и 2 разбити яйца. Посоляваме на вкус и омесваме много добре.

Разстиламе сместа в намаслена тавичка и заливаме с останалите яйца, разбити с прясното мляко и малко сол. Печем ястието в умерено загрята фурна.

Автор: Теменуга Братанова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало