Продукти:
• 1,250 г свинско филе
• 200 г кисели краставички
• 200 г лук
• 100 г червени чушки
• 100 г кашкавал
• 250 г сметана
• 50 г брашно
• 50 г масло
• 2-3 с. л. олио
• сол, кимион
Начин на приготвяне:
Филето почистваме от ципите и нарязваме на продълговати ивици, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.
Лука нарязваме на ситно и слагаме в сгорещено масло да се задушава. Киселите краставички и чушките нарязваме на ситно и прибавяме към лука. След като зеленчуците омекнат, отстраняваме от огъня и прибавяме изпърженото месо и кимиона.
Разбъркваме сметаната с останалото брашно и добавяме към сместа. Оформяме в тавичка на купчинки, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...