Кулинарни рецепти » Татарско руло с гъби

 Татарско руло с гъби

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г кайма
• 400 г гъби
• 150 г кашкавал
• 2 средно големи картофа
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 малка глава лук
• сол, черен пипер и магданоз

Начин на приготвяне:

Приготвяме смес за кюфтета от каймата, яйцето, настърганите картофи, 2/3 от кашкавала, ситно нарязан магданоз, сол и черне пипер. Намазняваме правоъгълна тавичка с маргарин и разпределяме каймата оформена на руло.

Добре измитите и почистени гъби нареждаме от двете страни на рулото, поръсваме с черен пипер и сол, слагаме бучици масло и разпределяме останалия кашкавал. Печем до зачервяване в предварително загрята до 200°С фурна.

Автор: Тодорка Денева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало