Продукти: (за 6 порции)
• 500 г кайма
• 400 г гъби
• 150 г кашкавал
• 2 средно големи картофа
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 малка глава лук
• сол, черен пипер и магданоз
Начин на приготвяне:
Приготвяме смес за кюфтета от каймата, яйцето, настърганите картофи, 2/3 от кашкавала, ситно нарязан магданоз, сол и черне пипер. Намазняваме правоъгълна тавичка с маргарин и разпределяме каймата оформена на руло.
Добре измитите и почистени гъби нареждаме от двете страни на рулото, поръсваме с черен пипер и сол, слагаме бучици масло и разпределяме останалия кашкавал. Печем до зачервяване в предварително загрята до 200°С фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...