Продукти:
• 1 глава целина
• 2 кисели краставички
• 3 с.л. нарязани маслини
• 150 г маслини
• половин глава червено цвекло
• 50 г нарязани орехови ядки
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото и целината и ги сваряваме в подсолена вода, изчакваме да изстинат и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме краставичките на дребно и ги прибавяме към салатата заедно с маслините.
Заливаме с майонезата и поръсваме с орехите. Нареждаме отстрани резенчета от яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...