Кулинарни рецепти » Пилешка мусака с гъби

 Пилешка мусака с гъби

Продукти:

• 1 пиле
• 1/2 ч.ч. ориз
• 200 г гъби
• 150 г кашкавал
• 3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. бульон от пилето
• 2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето, обезкостяваме и го нарязваме на ситно. Добавяме ориза, гъбите, бульона, черния пипер, сол и 1 ч.ч. кисело мляко. Приготвената смес запичаме в намазнена тавичка.

Правим заливка от 2 яйца и останалото кисело мляко и изсипваме върху мусаката. Поръсваме с черен пипер, сол и магданоз. Настъргваме отгоре кашкавала и запичаме ястието до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало