Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета в гювече

 Пилешки бутчета в гювече

Продукти: (за 4 гювечета)

• 2 средни пилешки бутчета
• 3 глави лук
• 4 резена обезсолено сирене
• 2-3 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, къри
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчетата и нарязваме месото на дребни хапки. Подправяме със сол, черен пипер, къри и ситно нарязан магданоз. Объркваме и оставяме да престоят 1-2 часа.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме на слаб огън с малко масло и вода или пилешки бульон. Когато омекне, го изваждаме и в същата мазнина изпържваме нарязаното пилешко месо.

Намазваме гювечетата отвътре с масло, сипваме на дъното 2-3 с.л. от лучената смес, отгоре част от пилешките хапки, после сирене, върху него - резенчета домат. Посоляваме леко и поръсваме с черен пипер.

Слагаме гювечетата в умерена фурна и ги печем 10-15 минути. Преди да ги извадим, ги заливаме с настъргания кашкавал, който сме разбъркали с яйцата, и оставяме гювечетата леко да се запекат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало