Продукти:
• 1 кг агнешко месо
• 100 г сирене
• 4-5 чушки
• 2 домата
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 с.л. лютеница
• 1 яйце
• 1-2 с.л. олио
• сокът от 1 лимон
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• кимион
• сол, черен пипер
• малко масло
Начин на приготвяне:
Смесваме смляното месо с нарязания лук, размачканото сирене, малко кимион, черен пипер и сол. Добавяме яйцето и ситно нарязания магданоз. Оформяме малки кюфтенца и ги редим в тавичка, намазана с масло. Печем в умерена фурна 35-40 минути.
Нарязваме обелените и добре измити картофи на кубчета заедно с чушките, чесъна и доматите. Прибавяме лютеницата, черен пипер, сол и поръсваме олиото. Варим сместа, докато остане на мазнина. После я разпределяме между кюфтенцата, прибавяме лимоновия сок и допичаме още 15 минути.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...