Кулинарни рецепти » Мусака с патладжани и кайма

 Мусака с патладжани и кайма

Продукти:

• 3 патладжана
• 600 г кайма
• 1 глава лук
• 2 домата
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на дребни шайби, посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивият сок. Измиваме ги и изпичаме на скара.

Нарязваме на ситно лука и задушаваме в зехтин заедно с каймата и накълцания чесън. Накрая добавяме ситно нарязаните домати и подправките.

Отделно приготвяме сос от маслото, брашното и прясното мляко. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване.

В глинен съд редим половината патладжани, цялата плънка и отгоре останалите патладжани. Заливаме със соса и запичаме.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало