Прoдукти:
• 600 г свинско месо
• 700 г картофи
• 100 г моркови
• 1 връзка магданоз
• 2 глави лук
• 170 г кисели краставички
• 1-2 дафинови листа
• 4 чушки
• 5-6 зърна черен пипер
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в малко олио. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на едро, след което ги прибавяме при месото и запържваме и тях. Подправяме с червения пипер, дафинов лист и сол на вкус.
Прехвърляме всичко в пръстен гювеч, заливаме с 2/3 ч.ч. вода и оставяме да се пече 2 часа. Готовото ястие сервираме поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...