Прoдукти:
• 600 г свинско месо
• 700 г картофи
• 100 г моркови
• 1 връзка магданоз
• 2 глави лук
• 170 г кисели краставички
• 1-2 дафинови листа
• 4 чушки
• 5-6 зърна черен пипер
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в малко олио. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на едро, след което ги прибавяме при месото и запържваме и тях. Подправяме с червения пипер, дафинов лист и сол на вкус.
Прехвърляме всичко в пръстен гювеч, заливаме с 2/3 ч.ч. вода и оставяме да се пече 2 часа. Готовото ястие сервираме поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...