Прoдукти:
• 600 г свинско месо
• 700 г картофи
• 100 г моркови
• 1 връзка магданоз
• 2 глави лук
• 170 г кисели краставички
• 1-2 дафинови листа
• 4 чушки
• 5-6 зърна черен пипер
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в малко олио. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на едро, след което ги прибавяме при месото и запържваме и тях. Подправяме с червения пипер, дафинов лист и сол на вкус.
Прехвърляме всичко в пръстен гювеч, заливаме с 2/3 ч.ч. вода и оставяме да се пече 2 часа. Готовото ястие сервираме поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...