Продукти:
• 1-2 пакета фини кори
• 300 г краве сирене
• 1 пакетче краве масло
• 1 л прясно мляко
• 2 яйца
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
В намаслена тавичка надипляме корите. Разпределяме отгоре сиренето и нарязаното на малки парченца масло.
Разбиваме яйцата заедно с млякото и солта. Заливаме кавармата в умерено загрята фурна до зачервяване.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...