Кулинарни рецепти » Агнешко, задушено с пресни картофи

 Агнешко, задушено с пресни картофи

Продукти:

• 800 г агнешко месо
• 500 г пресни картофи
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. С решетъчна лъжица изваждаме месото и го оставяме на топло в края на печката.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, посоляваме и поръсваме червения пипер.

Наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и варим на умерен огън. След 15 мин прибавяме месото и остърганите картофи, като нарязваме по-големите.

Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме с магданоза и черния пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало