Продукти:
• 250 г вишневи листа
• 1 кг захар
• 2 ч.л. лимонена киселина
• малко червена безвредна боя
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Добре измитите листа заливаме с водата и варим 4-5 минути, захлупваме с капак и отдръпваме от огъня. След половин час прецеждаме отварата и заедно със захарта слагаме отново да се вари.
Когато сиропът се сгъсти, добавяме лимонената киселина и боята. Пет минути след сваляне от огъня разливаме в затоплени бутилки, които съхраняваме на тъмно и хладно.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...