Кулинарни рецепти » Паприкаш с яйца

 Паприкаш с яйца

Продукти:

• 10 твърдо сварени яйца
• 300 г заквасена сметана
• 1 глава лук
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• 40 г масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук в масло, прибавяме нарязаните на тънки ивички чушки и също ги запържваме.

Снемаме от огъня, подправяме с червен пипер и сол, наливаме няколко лъжици вода и задушаваме малко. После прибавяме нарязаните на парченца яйца, затопляме и преди поднасяне заливаме паприкаша със сметана.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало