Кулинарни рецепти » Гювеч със зеленчуци и картофи

 Гювеч със зеленчуци и картофи

Продукти:

• 600 г картофи
• 2-3 глави лук
• 1 глава целина
• 1 по-малка прясна зелка
• 1-2 моркова
• 1 ч.ч. арпаджик
• 1 ч.ч. грах
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме по-едро лука, морковите, целината и зелето. Задушаваме ги в олиото и малко вода заедно с обеления арпаджик. Щом поомекнат, прибавяме граха и продължаваме да задушаваме.

Когато продуктите омекнат напълно, ги прехвърляме в глинен гювеч. Прибавяме картофите и нарязаните на кръгчета домати. Посоляваме, слагаме дафиновия лист и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз. Наливаме малко топла вода, захлупваме и доваряваме на умерен огън.

Автор: Милена Стефанова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало