Продукти:
• 1 връзка лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка джоджен
• 3 с.л. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лапада. Нарязваме го на лентички и разстиламе половината на дъното на плитка тенджера.
Поръсваме отгоре 1 с.л. ориз, покриваме със ситно нарязания лук и отново поръсваме 1 с.л. ориз. Върху него разпределяме наситнения джоджен, поръсваме с останалия ориз и покриваме с останалия лапад.
Наливаме олиото и 3 ч.ч. хладка вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, захлупваме и оставяме манджата да ври на тих огън, докато зеленчуците омекнат и оризът се свари.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...