Кулинарни рецепти » Кус-кус с екзотични плодове

 Кус-кус с екзотични плодове
(Мароко)

Продукти:

• 3 кивита
• 1 зелен лимон
• 1 манго
• 1 портокал
• 2 мандарини
• 1 нар
• няколко стръкчета мента
• 1 с.л. захар
• 1 пакет кус-кус
• 2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете и ги нарязваме на парчета, прибавяме оронените зърна от нара и поливаме всичко със сока на лимона и портокала. Поръсваме с ванилия, захар и накъсаните на дребно ментови листа. Похлупваме сместа и оставяме за 2 часа в хладилника.

Сваряваме кус-куса, прибавяме маслото и смесваме с плодовете. Украсяваме с листа от мента и сервираме веднага.

Автор: Мария Попова

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало