Кулинарни рецепти » Конфитюр от цели круши

 Конфитюр от цели круши

Продукти:

• 3 кг круши
• 1,5 кг захар
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. оцет
• карамфилчета

Начин на приготвяне:

Избираме малки и здрави круши. С остро ножче леко ги издълбаваме от долната страна и с помощта на плетачна игла внимателно отстраняваме семената. От горната страна също ги издълбаваме на дълбочина 5 мм и във всяка круша слагаме по 1 карамфилче.

Нареждаме крушите в тавичка за сладко, наливаме смес от водата и оцета, сипваме захарта и варим конфитюра на умерен огън, без да бъркаме, а само от време на време разклащаме тавата. Насипваме го още горещ в буркани, изчакваме да изстине и затваряме бурканите.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало