Кулинарни рецепти » Конфитюр от цели круши

 Конфитюр от цели круши

Продукти:

• 3 кг круши
• 1,5 кг захар
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. оцет
• карамфилчета

Начин на приготвяне:

Избираме малки и здрави круши. С остро ножче леко ги издълбаваме от долната страна и с помощта на плетачна игла внимателно отстраняваме семената. От горната страна също ги издълбаваме на дълбочина 5 мм и във всяка круша слагаме по 1 карамфилче.

Нареждаме крушите в тавичка за сладко, наливаме смес от водата и оцета, сипваме захарта и варим конфитюра на умерен огън, без да бъркаме, а само от време на време разклащаме тавата. Насипваме го още горещ в буркани, изчакваме да изстине и затваряме бурканите.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало