Продукти:
• 500 мл портокалов сок
• 4 плода маракуя
• 500 г захар
• 2 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Измиваме маракуята, разполовяваме плодовете и ги издълбаваме заедно със семките.
В тенджера сипваме портокаловия сок, прибавяме маракуята и размесената със желатина захар и възвираме на силен котлон. Варим интензивно 3 мин. Изключваме котлона и бъркаме, докато желатинът напълно се стопи.
Разливаме горещото желе в топли и сухи буркани, затваряме херметически. Докато изстива желето, периодично обръщаме бурканите с капачките нагоре или надолу.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...