Продукти:
• 500 мл портокалов сок
• 4 плода маракуя
• 500 г захар
• 2 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Измиваме маракуята, разполовяваме плодовете и ги издълбаваме заедно със семките.
В тенджера сипваме портокаловия сок, прибавяме маракуята и размесената със желатина захар и възвираме на силен котлон. Варим интензивно 3 мин. Изключваме котлона и бъркаме, докато желатинът напълно се стопи.
Разливаме горещото желе в топли и сухи буркани, затваряме херметически. Докато изстива желето, периодично обръщаме бурканите с капачките нагоре или надолу.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...