Кулинарни рецепти » Джем от кайсии с оцет

 Джем от кайсии с оцет

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 500 мл винен оцет
• 500 мл вода
• 1 кг захар
• няколко карамфилчета
• 1 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистваме кайсиите от костилките и ги разполовяваме. От водата, оцета и захарта сваряваме сироп. Пускаме кайсиите в полуготовия сироп и ги варим 15 мин.

Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги разпределяме в буркани. Доваряваме сиропа до нужната гъстота, прибавяме лимонената киселина и след 2 мин отстраняваме от огъня.

Разливаме сиропа в бурканите с плодовете, така че да се покрият.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало