Продукти:
• 2,5 кг вишни
• 2 кг захар
• 2 ч.л. ром
Начин на приготвяне:
Изчистваме плодовете от костилките. Варим ги до сгъстяване на сместта. След като сместта се сгъсти добавяме захарта.
Варим, докато дървената лъжица, с която бъркаме мармалада, започне да оставя следа. След като мармаладът изстине добавяме рома. Насипваме в сухи буркани и затваряме.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...