Кулинарни рецепти » Щраусови яйца

 Щраусови яйца

Продукти:

• 6-8 твърдо сварени яйца
• 250 г кайма
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.л. смлян кимион
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

С малко вода омесваме каймата и нарязаните на ситно лук и магданоз. Посоляваме и поръсваме с кимион и черен пипер.

Обелваме яйцата и всяко едно завиваме в кайма. Нареждаме получените топки в тавичка и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме с вода или бульон.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало