Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 1 ч.ч. ориз
· 1 глава лук
· 1 пакетче краве масло
· 4 с.л. олио
· 500 г домати
· 1 к.ч. оцет
· 2-3 скилидки чесън
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината от маслото и изпържваме яйцата на очи. Посоляваме и ги разпределяме в чиниите за сервиране.
Задушаваме ориза в останалато масло, посоляваме и го разпределяме на купчинки в чиниите с яйцата. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото, докато стане златист. Заливаме го с оцета и варим на умерен огън, докато оцетът се изпари наполовина.
Прибавяме обелените и настъргани домати, скилидките чесън и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и доваряваме соса 10-15 мин на тих огън. Прецеждаме го и заливаме изпържените яйца и ориза.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...