Кулинарни рецепти » Рязани камби

 Рязани камби

Продукти:

• 5 кг камби
• 1 кг моркови
• 4-5 глави чесън
• 2 глави карфиол
• 3 връзки магданоз

За саламурата:

• 2 л вода
• 2 л оцет
• 1 ч. ч. мед
• 2 к. ч. сол

Начин на приготвяне:

Изчистените от семките камби нарязваме на четири или на шест, чесъна обелваме, карфиола накъсваме на розички, магданоза нарязваме на едро, а морковите – на кръгчета.

В буркани редим ред камби, ред от останалите зеленчуци. Заливаме с преварената и изстудена саламура. След четвъртия ден претакаме 3-4 пъти. Съхраняваме на хладно.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало