Продукти:
• 5 кг камби
• 1 кг моркови
• 4-5 глави чесън
• 2 глави карфиол
• 3 връзки магданоз
За саламурата:
• 2 л вода
• 2 л оцет
• 1 ч. ч. мед
• 2 к. ч. сол
Начин на приготвяне:
Изчистените от семките камби нарязваме на четири или на шест, чесъна обелваме, карфиола накъсваме на розички, магданоза нарязваме на едро, а морковите – на кръгчета.
В буркани редим ред камби, ред от останалите зеленчуци. Заливаме с преварената и изстудена саламура. След четвъртия ден претакаме 3-4 пъти. Съхраняваме на хладно.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...