Кулинарни рецепти » Пържена риба със зарзават

 Пържена риба със зарзават

Продукти:

• 2-3 риби (скумрия)
• 1 ч.ч. фиде
• 5 тиквички
• 1 глава лук
• 1 морков
• 2 чушки
• 100 г гъби
• 1 с.л. соев сос
• черен пипер
• лимонов сок
• царевично брашно
• няколко маслини

Начин на приготвяне:

Обезкостената риба нарязваме на парченца и слагаме за няколко часа в маринатата от соев сос, черен пипер и лимонов сок.

Изпържваме фидето в олиото и го изваждаме. Добавяме още олио и запържваме отцедената риба, оваляна в царевично брашно.

Изваждаме рибата и в същата мазнина и малко вода задушаваме зеленчуците, нарязани на ивички. Щом омекнат, връщаме рибата и фидето. Разбъркваме внимателно. Отгоре разхвърляме обезкостените маслини.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало