Продукти: (за 4 порции)
• 400 г филе от прясна риба
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 яйце
• 3-4 с.л. брашно
• 6-7 с.л. олио
• лимонов сок, черен пипер, сол
• галета за оварване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка, подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер и оставяме да отлежи на хладно 1 час.
Варим зеленчуците, нарязани на едро в 1/2 ч. ч. подсолена вода и 1 ч. л. олио, докато омекнат. Отцеждаме и ги нарязваме много ситно. Прибавяме ги към рибата заедно с брашното и яйцето.
Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в галета и пържим в силно сгорещено олио до зачервяване. Поднасяме кюфтетата студени.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...