Кулинарни рецепти » Панирани херинги

 Панирани херинги

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки херинги
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• 1 лимон
• черен пипер, сол

За соса:

• 1 малка опаковка майонеза
• настърганата кора от лимона
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме херингите, като остраняваме главите, опашките и гръбначната кост. Поръсваме рибите с лимоновия сок, подправяме със сол и черен пипер, овалваме в брашно, потапяме в разбитото яйце и отново овалваме в брашно.

Сгорещяваме олиото и маслото в тиган и пържим рибите по 5 мин от всяка страна на умерен огън. Опържените риби са със златист цвят.

Разбъркваме майонезата с настърганата лимонова кора, сол и черен пипер. Гарнираме рибата с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало