Кулинарни рецепти » Панирани херинги

 Панирани херинги

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки херинги
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• 1 лимон
• черен пипер, сол

За соса:

• 1 малка опаковка майонеза
• настърганата кора от лимона
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме херингите, като остраняваме главите, опашките и гръбначната кост. Поръсваме рибите с лимоновия сок, подправяме със сол и черен пипер, овалваме в брашно, потапяме в разбитото яйце и отново овалваме в брашно.

Сгорещяваме олиото и маслото в тиган и пържим рибите по 5 мин от всяка страна на умерен огън. Опържените риби са със златист цвят.

Разбъркваме майонезата с настърганата лимонова кора, сол и черен пипер. Гарнираме рибата с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало