Продукти: (за 2 порции)
• 2 скумрии
• 150 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1-2 с.л. краве масло
• 1-2 с.л. настъргано сирене
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. сметана
• 1 жълтък
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибите на парчета, посоляваме и поръсваме с лимонов сок. В сгорещената мазнина ги изпържваме от двете страни до златисто. Изваждаме ги в предварително загрят съд и държим на топло място.
В същата мазнина слагаме брашното и разреждаме с малко вода. Към получения сос добавяме настърганото сирене, бялото вино и сметаната. Подправяме на вкус с лимонов сок, черен пипер и сол, смесваме с разбития жълтък и изсипваме соса върху рибата. Отгоре разпределяме задушените в маслото гъби.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...