Продукти:
• 500 г филе от бяла риба
• 4 картофа
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. масло
• 125 мл бяло вино
• 250 г сметана
• сокът от един лимон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме рибните късове, подсушаваме ги и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер. Обелваме картофите и ги настъргваме.
Рибните филета овалваме в картофените стърготини и притискаме добре. Изпържваме парчетата от двете страни, изваждаме ги и нареждаме върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Поставяме рибата в съд с капак на топло.
Нарязваме лука на малки кубчета, изпържваме го в разтопеното масло и заливаме с виното. Оставяме да поври и добавяме сметаната и ситно нарязаните магданоз и копър. Когато сосът заври, отстраняваме от котлона и подправяме със сол и черен пипер.
В чиниите за сервиране слагаме няколко парчета риба и заливаме с приготвения сос.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...