Продукти:
• 500 г филе от бяла риба
• 4 картофа
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. масло
• 125 мл бяло вино
• 250 г сметана
• сокът от един лимон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме рибните късове, подсушаваме ги и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер. Обелваме картофите и ги настъргваме.
Рибните филета овалваме в картофените стърготини и притискаме добре. Изпържваме парчетата от двете страни, изваждаме ги и нареждаме върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Поставяме рибата в съд с капак на топло.
Нарязваме лука на малки кубчета, изпържваме го в разтопеното масло и заливаме с виното. Оставяме да поври и добавяме сметаната и ситно нарязаните магданоз и копър. Когато сосът заври, отстраняваме от котлона и подправяме със сол и черен пипер.
В чиниите за сервиране слагаме няколко парчета риба и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...