Кулинарни рецепти » Телешко с праз по китайски

 Телешко с праз по китайски

Продукти:

• 1 кг телешко филе
• 10 стръка праз
• 1 ч.ч. соев сос
• 3 к.ч. олио
• 8 с.л. вино
• 3 с.л. наситнен джинджифил

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки ивички, а праза – на дребно. Нагорещяваме олиото в голям тиган и щом започне да пуши, сипваме нарязаните месо и праз. Пържим при непрекъснато бъркане.

Накрая прибавяме виното, соевия сос и джинджифила, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме веднага.

Автор: Гергина Костадинова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало