Кулинарни рецепти » Патладжанено пюре с месо

 Патладжанено пюре с месо

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко или свинско месо
• 1 с.л. брашно
• 4 патладжана
• сокът от 1 лимон
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на кубчета и го посоляваме. Изпържваме го в малко мазнина.

Опичаме патладжаните, обелваме ги и с помощта на миксер ги разбиваме на пюре.

Запържваме брашното в част от останалата мазнина и го смесваме с патладжаненото пюре. Прибавяме киселото мляко, което сме разбили заедно със счукания чесън, и 1 к.ч. гореща вода. Посоляваме и варим около 10 мин на умерен огън. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и малко черен пипер.

Разстиламе опържените месни хапки в плато и ги покриваме с пюрето от патладжани. Оцветяваме останалото олио с малко червен пипер и го поръсваме върху ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало