Кулинарни рецепти » Фритата специале

 Фритата специале
(Италия)

Продукти:

• 500 г брюкселско зеле
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. прясно мляко
• 3-4 стръка копър
• 1 ч.л. настърган пармезан
• 1 щипка риган
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме почистеното и измито зеле в подсолена вода, след което го отцеждаме. После го запържваме в разтопеното масло, като периодично разбъркваме, за да не загори.

Разбиваме яйцата с млякото и подправяме със сол, копър и риган. Изсипваме зелето в тавичка, заливаме с разбитите яйца и печем до златисто на 180°С. Накрая поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало